AREXMAN CONSTRUCT
solutia care iti trebuie ...

MASURAREA NIVELULUI DE RADIATII IONIZANTE

Suntem in permanenta expusi radiatiilor purtatoare de energie inalta (ionizante), avand ca sursa emisia naturala (cum este radonul) sau/si emisia datorata diverselor proceduri, cea mai mare parte de ordin medical: radiografie, radioscopie, tomografie, radiodiagnostic sau tratament. Absorbitia de radiatii pana la o anumita limita (lunara, anuala, medie pe 5 ani...) este admisibila. Cantitatea absorbita de fiecare persoana este suma radiatiilor provenite din cele doua surse.

Si daca pentru procedurile medicale valoarea absorbita este mentionata in fisa primita de la medic, valoarea radiatiei naturale si deci depasirea valorii admisibile, nu poate fi cunoscuta decat prin masurare. Este usor de depasit valoarea limita pentru cineva care face investigatii sau radio-tratamente medicale (atat pentru pacienti cat si pentru personalul medical pentru care valoarea limita este alta).

Inutil sa reamintim in detaliu efectele excesului de radiatii asupra organismului. Ceea ce se cunoaste mai putin este ca distrugerea celulelor afecteaza numai persoana radiata, dar deteriorarea lor (distrugerea partiala) are efecte si asupra descendentilor, prin anomaliile genetice pe care le induce in ADN. Iar efectele nu se manifesta imediat, ci in intervale de timp cuprinse intre cateva luni si peste 10 ani.

Pentru a sti daca tu si familia ta sunteti in siguranta, sunati-ne la 0726 525 595 pentru programarea unei  masuratori.

In cazul unui accident nuclear cum sunt cele de la Cernobil si Fukusima norul de praf radioactiv se intinde pe o suprafata foarte mare, chiar pe mai multe continente. Si daca nu stim ca ne aflam intr-o situatie de risc nu ne putem proteja. 

Ne gasiti si pe SEAP: "SC AREXMAN CONSTRUCT SRL"

 
                                        
 
 
Increase your website traffic with Attracta.com